CARA MENDAFTAR KAD MESRA PETRONAS SECARA ONLINE MELALUI APLIKASI SETEL

Rio Chandika

CARA MENDAFTAR KAD MESRA PETRONAS SECARA ONLINE MELALUI APLIKASI SETEL

CARA MENDAFTAR KAD MESRA PETRONAS SECARA ONLINE MELALUI APLIKASI SETEL – Sebagai pengguna jalan raya, pasti anda tidak asing dengan Kad Mesra Petronas kerana ia diberikan secara percuma. Selain itu, Kad Mesra ini juga memberikan pelbagai faedah apabila anda mengisi minyak atau membeli barangan di Petronas.

Anda juga digalakkan untuk mendaftar Kad Mesra supaya mata ganjaran anda tidak hilang atau dapat dipindahkan sekiranya kad tersebut hilang. Dalam era digital ini, Petronas turut mengambil inisiatif untuk memudahkan pelanggannya mendaftar Kad Mesra secara online melalui aplikasi Setel.

Cara untuk mendaftar Kad Mesra Petronas secara online menerusi aplikasi Setel

Berikut adalah cara untuk mendaftar Kad Mesra Petronas secara online menerusi aplikasi Setel.

Langkah 1: Muat Turun Aplikasi Setel

Pertama sekali, anda perlu memuat turun aplikasi Setel di telefon pintar anda sama ada menerusi Google Play Store atau App Store. Setelah aplikasi Setel dimuat turun, daftar masuk ke dalam aplikasi.

[button color=”green” size=”medium” link=”https://teknosiana.net/1009870/aplikasi-setel-mudahnya-mengisi-minyak-tanpa-antri.html” icon=”” target=”false”]DOWNLOAD[/button]

Langkah 2: Pautkan Kad Mesra Fizikal Anda ke Aplikasi Setel

Setelah daftar masuk ke dalam aplikasi, klik butang “Lagi” pada halaman utama untuk memautkan Kad Mesra fizikal anda ke dalam aplikasi Setel. Klik pada bahagian “Kad Mesra” dan tekan “AKTIFKAN SEKARANG”.

Langkah 3: Masukkan Nombor Kad Pengenalan (KP) dan Nombor Kad Mesra

Anda perlu memasukkan nombor Kad Pengenalan (KP) pada ruangan yang disediakan dan klik “AKTIFKAN”. Selepas itu, pergi ke bahagian “PAUT SEKARANG” dan isi nombor fizikal kad mesra sedia ada atau baharu pada ruangan itu.

Langkah 4: Pindahkan Maklumat Kad Fizikal ke Aplikasi Setel

Akhir sekali, klik “PAUT & PINDAH” untuk memindahkan maklumat kad fizikal ke dalam aplikasi Setel. Setelah itu, semua mata ganjaran akan diintegrasikan dengan aplikasi dan boleh digunakan seperti biasa.

Kini, anda boleh menyemak dan menebus mata ganjaran dengan mudah melalui aplikasi Setel. Anda turut bakal menerima mata ganjaran dengan setiap liter pembelian bahan api dan menikmati ganjaran menarik dengan pautan dan bayaran melalui aplikasi Setel.

Kesimpulannya, tutorial ini amat membantu untuk memudahkan anda mendaftar Kad Mesra secara online dan menikmati faedah-faedah yang ditawarkan. Semua urusan pembelian dan penebusan ganjaran kini boleh dibuat dengan mudah melalui aplikasi Setel. Jadi, tunggu apa lagi? Muat turun aplikasi Setel sekarang dan nikmati kemudahan ini!

Baca Juga

Bagikan:

Share